Het ontstaan van longemfyseem

Het menselijk lichaam is enorm sterk, maar kan toch ook te maken krijgen met verschillende aandoeningen en ziektes. Wanneer er sprake is van een bepaalde aandoening of ziekte, dient deze natuurlijk zo snel mogelijk genezen te worden. Om iets te kunnen genezen, is het van belang om te weten hoe het probleem is ontstaan.

Wat is longemfyseem?

Longemfyseem is een chronische aandoening dat betrekking heeft op de longen. Deze aandoening houdt in dat de longblaasjes verloren gaan. Wanneer deze blaasjes kapot gaan, komen ze met elkaar in verbinding. Dit heeft als gevolg dat er steeds grotere blaasjes ontstaan die zich gaan vullen met lucht. Door deze blaasjes kunnen de longen steeds minder zuurstof opnemen, wat als gevolg heeft dat je enorm benauwd en kortademig kunt zijn.

Hoe ontstaat longemfyseem?
In veel gevallen is het van belang om te weten hoe iets is ontstaan. Bovendien kan er, zodra je de oorzaak weet, voorkomen worden dat iets nogmaals gebeurd. Ook het ontstaan van longemfyseem is erg belangrijk om te weten. Een van de meest voorkomende redenen voor het ontstaan van longemfyseem is roken. Iedereen weet dat roken schadelijk is voor het lichaam, en dan met name de longen. Het roken van sigaretten is dan ook de grootste boosdoener voor het krijgen van longemfyseem. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 10 tot 20% van de gevallen van longemfyseem ontstaan zijn door het roken van sigaretten.

Ondanks de grote waarschuwingen op de pakjes sigaretten en de sigaren vinden mensen het lastig om te stoppen met roken. Vaak hebben zij nog geen last gehad van de gevolgen van het roken. Zij zien dan ook geen reden om te stoppen. Vroeg of laat zal iedere roker echter last krijgen van bepaalde problemen en klachten. Hoe erg en groot deze zijn is verschillend. Meer informatie op deze site of via wikipedia