Het ontstaan van longemfyseem

Het menselijk lichaam is enorm sterk, maar kan toch ook te maken krijgen met verschillende aandoeningen en ziektes. Wanneer er sprake is van een bepaalde aandoening of ziekte, dient deze natuurlijk zo snel mogelijk genezen te worden. Om iets te kunnen genezen, is het van belang om te weten hoe het probleem is ontstaan.

Wat is longemfyseem?

Longemfyseem is een chronische aandoening dat betrekking heeft op de longen. Deze aandoening houdt in dat de longblaasjes verloren gaan. Wanneer deze blaasjes kapot gaan, komen ze met elkaar in verbinding. Dit heeft als gevolg dat er steeds grotere blaasjes ontstaan die zich gaan vullen met lucht. Door deze blaasjes kunnen de longen steeds minder zuurstof opnemen, wat als gevolg heeft dat je enorm benauwd en kortademig kunt zijn.

Hoe ontstaat longemfyseem?
In veel gevallen is het van belang om te weten hoe iets is ontstaan. Bovendien kan er, zodra je de oorzaak weet, voorkomen worden dat iets nogmaals gebeurd. Ook het ontstaan van longemfyseem is erg belangrijk om te weten. Een van de meest voorkomende redenen voor het ontstaan van longemfyseem is roken. Iedereen weet dat roken schadelijk is voor het lichaam, en dan met name de longen. Het roken van sigaretten is dan ook de grootste boosdoener voor het krijgen van longemfyseem. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 10 tot 20% van de gevallen van longemfyseem ontstaan zijn door het roken van sigaretten.

Ondanks de grote waarschuwingen op de pakjes sigaretten en de sigaren vinden mensen het lastig om te stoppen met roken. Vaak hebben zij nog geen last gehad van de gevolgen van het roken. Zij zien dan ook geen reden om te stoppen. Vroeg of laat zal iedere roker echter last krijgen van bepaalde problemen en klachten. Hoe erg en groot deze zijn is verschillend. Meer informatie op deze site of via wikipedia

gynaecologie

Wat is een natuurlijke keizersnede

Natuurlijk bevallen staat voor veel vrouwen bovenaan het prioriteitenlijstje. Je kind geboren zien worden is één van de meest bijzondere momenten in het leven. Maar wordt jouw kind geboren door middel van een keizersnede, dan gaat het er gewoonlijk heel anders aan toe. Het operatiescherm verhindert de interactie met doctoren en je ziet het kind niet geboren worden. Om een keizersnede toch een goede ervaring te maken voor vader, moeder en kind hebben artsen hier iets op bedacht, namelijk een ‘natuurlijke keizersnede’.

Sfeer

In plaats van de normale sfeer in een operatiekamer, verandert diezelfde ruimte in een oase van rust. Het licht wordt gedimd, de geluiden worden beperkt en de temperatuur wordt wat hoger gezet. Er wordt een klimaat gecreëerd waar zowel moeder als kind in een rustige omgeving kunnen verblijven. De baby zal zo niet schrikken als hij/zij ter wereld komt. Geen felle operatielichten meer, maar een klimaat dat de baby op zijn/haar gemak stelt.

Binding

Om een natuurlijke bevalling na te bootsen, wordt de baby na de geboorte gelijk in de armen van de moeder gelegd. Dit eerste moment is erg belangrijk, want het zorgt voor de connectie tussen moeder en kind. Ook wordt de productie van borstvoeding door dit contact gestimuleerd. Zo kan de baby zo snel mogelijk borstvoeding krijgen. Een ander aspect van een natuurlijke keizersnede is dat de arts de nieuwgeborene bij de moeder komt controleren in plaats van achter het operatiescherm. Zo kan het kersverse gezinslid zo snel mogelijk bewonderd worden door de trotse vader en moeder. Meer over de voordelen van een natuurlijke keizersnede lees je op www.ingedewilde.nl.

Natuurlijk

Een natuurlijke keizersnede zorgt dus voor een stressvrije geboorte voor moeder en kind. Het kind komt zo rustig mogelijk ter wereld en vader en moeder kunnen optimaal van het kind genieten. Zo verschilt een keizersnede niet meer zoveel van een natuurlijke bevalling.

de pil

bijwerking van de anticonceptiepil

Een anticonceptiepil oftewel “De pil” wordt gebruikt door vrouwen die zwangerschap willen tegengaan.
Maar de pil heeft ook een paar bijwerking zoals :

Vaginale bloeding
Bij 50% van de vrouwen krijgen ze binnen de eerste 3 maanden na het
beginnen van het nemen van de pil last van bloedverlies bij de vagina.

Hoofdpijn, Misselijkheid
Een milde vorm van hoofdpijn en misselijkheid spelen op na het gebruik van de pil,
Je kunt dit verminderen door de pil te nemen tijdens het eten of voor het slapen gaan.

Gespannen borsten
Bij het gebruik van de anticonceptiepil kan het gebeuren dat de borsten gespannen worden en in sommige gevallen dat de borsten groter worden.

Aankomen van gewicht
Sommige vrouwen kunnen na het gebruik van de pil last krijgen van vasthoudende vocht die erin resulteert dat er vocht blijft hangen
in de borst en heup gedeeltes van het lijf waardoor er extra gewicht aanwezig is.

Emotionele verandering
Als een vrouw in het verleden heeft geleden aan een vorm van depressie of iets gelijkwaardig dan is de kans groot
dat die vrouw tijdens het nemen van de pil veel last krijgt van emotie veranderingen.

Overslaan van periode’s
Tijdens het gebruik van de anticonceptiepil kan het gebeuren dat de vrouw haar periode overslaat door stress, ziekte, reizen.
Als dit gebeurt zal de vrouw een zwangerschap test moeten doen

Vermindering van seksuele opwinding
De pil zorgt er tevens voor dat de gebruikster ervan minder seksuele opwinding krijgt,
Dit komt door de hormone die in de pil zitten.